me

Mijn eerste ingevlochten vlecht maakte ik al op mijn 6de. Ik leerde het mezelf aan en leerde steeds meer nieuwe vlechten en technieken. Jarenlang was ik de persoon die alle buurmeisjes, vriendinnen, kampgenootjes enzo hun haar invlocht. Het bleef jarenlang een hobby tot ik een oproep zag om met een vzw mee op stap te gaan naar feesten en festivals om gekke kapsels te maken. Dit heb ik bijna 2 jaar gedaan en dat was zeer leuk en leerrijk maar het werd te moeilijk om te combineren.

In 2016 opende ik 3 maanden met Hannelore een pop-up in de Bidon in Gent, genaamd Dots & stripes. Daar verkochten we handgemaakte ontwerpen van 20 Belgische ontwerpers. Je kon in de shop ook je haar laten opsteken. Omdat dit niet erg aansloeg hebben we dit omgezet naar workshops. Na 3 maanden sloot de pop-up maar de workshops werden nog veel gevraagd en daarom besloot ik workshops aan huis te geven. 

Vanuit de workshops kwam er meer en meer vraag om langs te komen voor een kapsel voor een trouw of een communie en daarom besloot ik ook kapsels aan huis aan te bieden. In 2019 heb ik dan ook een cursus haarstyling gevolgd om mij te verbeteren en nieuwe technieken aan te leren. Ieder haar en kapsel is anders en ik vind het nog steeds boeiend om een leuk en mooi kapsel te creĆ«ren. 

Ik ben opgegroeid in Beernem (nabij Brugge) en na 13 jaar in Brugge gewoond te hebben, woon ik sinds 2010 in het bruisende Gent. Ik werk al meer dan 20 jaar als Grafisch ontwerper in diverse sectoren. Sinds 2021 ben ik zelfstandig grafisch ontwerper en heb ik Atelier Verso opgericht.

Wil je dat ik eens langskom, mail me dan op kapsels@lielie.be